Z poczwórną mocą bluszczu dla całej rodziny

 

 

 

 

 

Polityka prywatności

Polityka prywatności strony internetowej www.prospan.pl

Dzień dobry!

Jeżeli tutaj trafiłeś, to niezawodny znak, że cenisz swoją prywatność. Doskonale to rozumiemy, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, w którym znajdziesz zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies i innych technologii śledzących w związku z korzystaniem ze strony internetowej www.prospan.pl

Informacja formalna na początek – administratorem strony oraz administratorem Twoich danych osobowych jest Salveo Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Cypryjska 2A, 02-761 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie pod nr KRS 000417432, NIP 7792404483, REGON 302062929.

Wyrażenie przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niewyrażenie zgody uniemożliwi nam świadczenie usług na Twoją rzecz i korzystanie przez Ciebie ze strony www.prospan.pl.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość na adres office-pol@salveo-pharma.com.

Cele, w jakich przetwarzamy Twoje dane osobowe

Twoje dane osobowe przetwarzamy w następujących celach:

  • w celu realizacji umowy pomiędzy Tobą a nami,
  • w celach marketingowych.

Korzystanie przez Ciebie ze strony www.prospan.pl oznacza akceptację zasad przetwarzania Twoich danych osobowych opisanych w tej Polityce Prywatności oraz oznacza zawarcie umowy na korzystanie ze strony www.prospan.pl o treści wskazanej w Regulaminie lub ewentualnie regulaminach dla poszczególnych usług. W tym przypadku przetwarzanie Twoich danych osobowych jest niezbędne dla wykonania umowy, której jesteś stroną (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). W szczególności dotyczy to dopasowania treści strony do Twoich upodobań, analizowania Twojego ruchu na stronie w celu jej udoskonalania oraz zapewnienia bezpieczeństwa korzystania ze strony, a także w celach statystycznych. Dane uzyskanie na tej podstawie są przetwarzane do czasu wygaśnięcia umowy, a także po jej wygaśnięciu w przypadku, kiedy przepisy dopuszczają taką możliwość.

Korzystanie przez Ciebie ze strony www.prospan.pl oznacza również zgodę na profilowanie Twoich danych osobowych w celach marketingowych administratora. W tym przypadku podstawą dla przetwarzanie Twoich danych osobowych jest Twoja dobrowolna zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Dane uzyskane na tej podstawie są przetwarzane do czasu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu.

Przekazywanie danych podmiotom trzecim

Twoje dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na nasze zlecenie, w szczególności agencjom reklamowym i marketingowym oraz dostawcom usług IT. Podmioty te  będą przetwarzały Twoje dane osobowe na podstawie umowy zawartej z nami oraz w zakresie przez nas zleconym.

Ze względu na korzystanie z systemu mailingowego Mailchimp, który korzysta z serwerów znajdujących się poza Unią Europejską, dochodzi do przekazania Twoich danych osobowych do państwa trzeciego, jakim w tym wypadku są Stany Zjednoczone Ameryki Północnej. Dostawcą usługi przechowywania danych na serwerze oraz systemu mailingowego Mailchimp jest The Rocket Science Group LLC.

Twoje uprawnienia

Przysługują Tobie następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Nas Twoich danych osobowych:

  • prawo dostępu do Twoich danych osobowych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  • prawo do usunięcia Twoich danych osobowych w określonych sytuacjach,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.

W przypadku, kiedy Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie Twojej zgody, możesz cofnąć zgodę na ich przetwarzanie w tym zakresie. Wycofanie zgody nie ma jednak wpływu na przetwarzanie Twoich danych, którego dokonaliśmy na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

W przypadku, kiedy Twoje dane osobowe są przetwarzane na podstawie Twojej zgody lub w ramach świadczonej przez nas dla Ciebie usługi (jest niezbędne dla wykonania umowy), przysługuje Tobie prawo do ich przenoszenia. Oznacza to, że dane te możesz otrzymać od nas w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego w celu przesłania ich innemu administratorowi danych.

Powyższe uprawnienia zostały szczegółowo opisane w art. 15 – 21 RODO. Jeżeli chcesz skorzystać z jednego z ww. uprawnień skontaktuj się z nami pocztą elektroniczną (office-pol@salveo-pharma.com) lub listownie (Salveo Poland sp. z o. o., ul. Cypryjska 2A, 02-761 Warszawa).

Zakres przetwarzanych przez nas danych

Zamówienia. Składając zamówienie na oferowane przez nas materiały musisz podać swoje dane osobowe niezbędne do realizacji zamówienia, tj. imię i nazwisko oraz adres e-mail.

Kontakt e-mailowy. Kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej, w sposób naturalny przekazujesz nam swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Ponadto, w treści wiadomości możesz zawrzeć również inne dane osobowe.

Twoje dane osobowe przekazywane nam w ramach kontaktu e-mailowego przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi Twojego zapytania. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.

Pliki cookies i inne technologie śledzące

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem ze strony.  

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez mój system teleinformatyczny.

Cookies pozwalają nam:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony jakiego oczekujesz,
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  • ulepszać funkcje dostępne dla Ciebie na stronie,
  • korzystać z narzędzi analitycznych,
  • korzystać z narzędzi marketingowych,
  • korzystać z systemu komentarzy,
  • wyświetlać na stronach filmy z serwisu YouTube oraz Vimeo,
  • zapewniać funkcje społecznościowe.

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies. Zaakceptowanie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne. Pliki cookies można podzielić na własne oraz pochodzące od podmiotów trzecich. Jeżeli chodzi o cookies własne, wykorzystujemy je w celu prawidłowego działania strony.

Cookies podmiotów trzecich. Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich w sposób opisany poniżej.

Analiza i statystyka. Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z narzędzia Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.
Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie mojej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące.  

Marketing. Możemy korzystać z narzędzi marketingowych Facebooka, by kierować do Ciebie reklamy w tym serwisie. W tym celu zaimplementowaliśmy w kodzie platformy Pixel Facebooka, który zapamiętuje Twoje odwiedziny. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Facebook.

Funkcje społecznościowe. Możemy zapewnić możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z serwisu i nie są wykorzystywane przeze mnie w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Zmiany Polityki Prywatności

Polityka prywatności może ulec zmianie. Zmiana obowiązuje z chwilą opublikowania zmienionej Polityki Prywatności na stronie www.prospan.pl.